Bu hafta ne pişirsem

Leila

Global Mod
Global Mod
Günaydın Çocuklarım çok küçükken, düzgün yemek pişirmek için fazla zaman yoktu. Her gece karım ve ben, çocukların akşam yemeğinden banyoya, kitaplara, yatma saatine götüren bir kaydıraktan aşağı kaydık ve sonunda, her zaman bir çocuk veya her ikisi de çığlık atarak uyanana kadar sadece bir şeyler atıştırmak ve biraz uyumak için hazır olarak ortaya çıktık. .

Gitmek için bir sürü Perulu kızarmış tavuk yedik. Temel kaynağımızdı: tuzlu ve nemli, bağımlılık yapan baharatlı kişniş sosuyla. Hayatımızın bu aşaması genel olarak uzun sürmedi ama yine de o aromalarda teselli buluyorum ve o günleri sıcak bir şekilde hatırlıyorum.

Ve şimdi Melissa Clark’ın en iyi tarifini (yukarıda) kullanarak kendi tavuğumu yapabilirim. Hafta boyunca tavuklu sandviçleri yağlayabilmek için genellikle sos miktarını iki katına çıkarırım. Bugün benimle takım olur musun?

Haftanın geri kalanına gelince…

Pazartesi

Hetty McKinnon’ın haftaya başlamak için mükemmel, hızlı ve lezzetli bir yemek yapan Tofu ve Zencefilli Tava için yeni bir tarifi var. Tıraşlanmış zencefil tavayı tatlandırırken, tofu hem kabarık hem de gevrek olma konusunda harikalar yaratıyor.

Salı

Kay Chun’un dumanlı domatesli carbonara’sında, genellikle kadifemsi yemeğe parlak bir kenar getiren lezzetli, sapkın bir şey var. Bir abone tarifte “Ne dediğin umrumda değil,” dedi, “bunun tadı harika.”

Çarşamba

Ali Slagle’ın Tavada Sebzeli Kızarmış Tavuğu, altında koyu yeşil yapraklı sebzeler bulunan tavuğun yağını ve suyunu çekerek adeta kızarmış olarak çıkmasıyla tavada pişirmenin kolaylığını ve sevincini çağrıştırıyor.

Perşembe

İşte Yasmin Fahr’dan Salatalık Beyaz Soslu 30 dakikalık Somon Kuskus Salatası, hem yeşil tanrıça sosundan hem de salatalık ve yoğurtla yapılan bir İran garnitürü olan mast-o-khiar’dan esinlenmiştir. (Öğle yemeğinde artıkları soğuk yiyin, biraz limon suyu ve daha taze otlarla canlandırın.)

Cuma

Ve haftayı tamamlamak için kızılcık, ceviz ve mavi peynir içeren bir lahana salatasına reçetesiz bir yaklaşımla mutfakta serbest stil için bana katılın. Geçen gece yaptığımda, tavan döşemesi karışımları için kurutulmuş kirazları, kızarmış bademleri ve üçlü krem brie toplarını değiştirdim, ardından salatanın üzerine Melissa Clark’ın tavuk pirzola tarifinin bir varyasyonunu ekledim. (Pirzola yerine tavuk but kullandım.) Bu aşırı derecede iyi bir yemekti.

Haberler Cooking’te bu hafta pişirilecek daha binlerce yemek tarifinin yanı sıra TikTok, Instagram ve YouTube’da ek ilham sizi bekliyor. Dışarı çık ve onları keşfet!

Ancak tarifleri okumak için üyelik gerekiyor. Abonelikler tüm bu girişimi mümkün kılar. Henüz yapmadıysanız, lütfen bugün kaydolmayı düşünün. Çok teşekkürler.

Ve yol boyunca herhangi bir zorlukla karşılaşırsanız yardım için yazın. Cookcare@Haber adresinden bize ulaşabilirsiniz ve birisi size geri dönecektir. Merhaba demek veya havlamak istersen bana da yazabilirsin: foodeditor@Haber. Cevap veremesem de bana gelen her mektubu okurum.