Bezelye ve beyaz peynir her şeyi daha iyi yapar

Leila

Global Mod
Global Mod
Bahar, duyular için gerçek bir sarsıntıdır. Mevsimsel olarak depresif olanlar için laleleri ve kiraz çiçeklerini ilk kez görmek rahatlatıcı olabilir. Alerjisi olanlar için pislik daha çok bir hakarettir, polen seli gözleri ve sinüsleri tahriş eder.

Daha uzun günlerin gelmesi sistem için en büyük şok olabilir. Daha erken gün doğumları, daha parlak akşamlar için ödenmesi gereken küçük bir bedeldir, ancak saat 19: 00’un çok ötesine uzanan gün ışığı, vücut saatimi bozdu. Birlikte akşam yemeği pişirmek zorunda kalmadan önce yeterince zamanım olması koşuluyla, bir podcast izlemek veya bir arkadaşımla bir şeyler içmek için yürüyüşe çıkacağım. Ama mutfağa girdiğimde saat neredeyse 9 oluyor ve bir Nisan akşamı daha nereye gitti diye merak ediyorum.

Böyle gecelerde, mutfağıma biraz bahar canlılığı getiren hızlı salatalar ve makarnalar yapmak için donmuş bezelye torbalarına uzanıyorum. Zirvede donmuş olan bu bezelyeler, bir çiftçi pazarında görebileceğiniz tüm taze bezelyelere rakip olacak ve çok daha az hazırlık süresi gerektirecek. (Ancak, taze bezelye bulursanız veya yetiştirirseniz, kıskandığımı bilirsiniz.)

eğer bir tanem varsa beyaz peynir bloğu Peynir çekmecesinde akşam yemeğine çok daha yakınım. Keskin, ufalanan beyaz peynir parçalarına yol açan tatlı, nişastalı bezelye patlamaları, ilkbahar duyusal desteğinin iyi bir türüdür. Ama orada durma!

Fıstıklı dukkahlı yoğurtlu tereyağlı fasulye

Bu tarife göz atın.

Sadece bir şey!

Günler uzadıkça ve havalar ısındıkça, en iyi şekilde verandada, parkta veya yangın merdiveninde tadını çıkarmak için buzlu, limonlu içecekler – tercihen alkolsüz çeşitler – için can atıyorum. Bu amaca uyan iki yeni tarifimiz var, birini zaten denedim ve yapmak için can atıyorum (her ikisi de bahar sebzeleriyle dolu bir yemekle lezzetli olur).

İlk olarak, bu ay piyasaya sürmeden önce test etme şansı bulduğum Rebekah Peppler’ın alkolsüz Dirty Lemon Tonic ürünü. Bulanık korunmuş limon, taze limon dilimleri ve yeteri kadar şekerden tuzlu, ekşi ve hoş bir acı.

İkincisi ise, bu hafta Haberler Cooking veritabanında yeni çıkan Gabriella Lewis’in Kremalı Limonadası. Adına rağmen genellikle kireç kullanan Brezilya limonatası, püre haline getirilmiş bütün turunçgiller, tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt, biraz şeker ve bol miktarda buzla yapılır.