Bahar, bu aydınlık, sıcacık akşam yemeği ile erken geliyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Bahar henüz gelmemiş olabilir ama ben buna fazlasıyla hazırım. Daha parlak, daha canlı renkler ve tatlar için hazır. Açık gökyüzü için hazır. Bahar tadında, yeşil ve umut dolu bir akşam yemeği için hazır.

Herhangi bir koleksiyoncunun size söyleyeceği gibi, yabani karahindiba ilkbaharda bol miktarda bulunur. Yüzyıllar boyunca tıbbi amaçlar için takdir edilen karahindiba, uzun zamandır çaylarda, çorbalarda ve tentürlerde kullanılan temizleyici bir tonik olarak düşünülmüştür. İhale genç yapraklar salatalar için değerlidir.

Bugün, organik olarak yetiştirilmiş Kaliforniya karahindibalarını Amerika Birleşik Devletleri’ndeki süpermarketlerden yarım kiloluk paketler halinde satın alabilirsiniz. Bu menüde kullanılan hardal bazlı olan gibi, en iyi şekilde tuzlu bir sosla eşleştirilen hoş, belirgin bir acılığa sahiptir. (Karahindiba baharatlı bir hamsi sosuyla da çok iyi gider.) Burada daha küçük yapraklı salkımlar aramalısınız; büyük yapraklar yemek pişirmek için daha iyidir. İsterseniz güçlü, biberli roka veya turp ile değiştirin. Toprakla marine edilmiş pancar, chèvre ve ceviz ile hafif bir öğle yemeği için harika olan lezzetli bir salata. Ama burada ilk yemek olarak canlandırıcı, yemeğe mükemmel bir başlangıç.

Ana yemeğim için hafif bir tavuk yemeği istiyordum. Onu muhteşem bir beyaz sosta kaynayan zengin bir et suyuyla tasavvur ettim, üstüne bir parça krema fraîche ekledim ve maydanoz, frenk soğanı, tarhun, dereotu ve limon kabuğundan oluşan baş döndürücü bir karışımla boğdum.

Battaniye olarak bilinen Fransız (genellikle dana eti veya tavuk) karışımına gevşek bir şekilde dayanan bu rahatlatıcı tarif, daha zarif olan benzer tatları ile tavuklu bir turtadan hoşlanan herkesi memnun edecek. Yemek yapmak zor değil ama zaman ve sabır istiyor.

İdeal olarak, bu yemek aynı zamanda taze bahar sebzelerini ve otlarını da kutlar, ancak mevsimi ileriye taşıyoruz. Dondurucudan bezelye, enginar göbeği ve lima fasulyesi aldığımda kendimi iyi hissettim ve pazardan bebek havuç ve şalgam aldım. Sebze kombinasyonları elbette damak zevkine göre çeşitlendirilebilir veya sayıları azaltılabilir. Bu bol kurumsal versiyonudur.

Tatlı limon tarifleri repertuvarım sınırlıdır. Tesadüfen, arkadaşım İrlandalı pasta şefi JR Ryall, önsözünü yazdığım yeni yemek kitabı Ballymaloe Desserts ile yakın zamanda şehirdeydi. Bu bahar yemeğini bitirmek için doğru olacağını düşündüğüm bir tatlı olan sade sıcak limonlu puding tarifini içeriyor. Bana nasıl yapılacağını bile gösterdi – zor değil.

Bu bir sufle değil ama benzer şekilde havadar hissettiriyor. Hamuru bir güveç kabına veya küçük ramekinlere dökün. Pişerken puding, altta puding benzeri ve üstte süngerimsi olacak şekilde farklı katmanlara ayrılır. Fırından sıcak servis edilir, altın rengindedir ve üzerine pudra şekeri serpilir, bir parça hafif çırpılmış krema ile birlikte, kaşık kaşık tatmin edici bir deneyimdir.