Anneler Günü'nde – Haberler

Leila

Global Mod
Global Mod
Anneler Günü'nde her zaman bir kız çocuğu oldum. Kız kardeşim ve benim kendi çocuklarımız olduktan sonra bile, Anneler Günü, annemi çocukluk evimizde, 1980'lerden kalma, çiçeklerle, simit ve somon tabaklarıyla dolu tertemiz mutfağıyla ziyaret etmek anlamına geliyordu. Siparişi Russ & Daughters'dan alırdım, kız kardeşim şakayık ve laleleri düzenlerdi ve annem torunlarının gökkuşağı ve kalplerle cömertçe kaplanmış parlak boyalı kartlarından keyif alırdı.

Annem geçen yaz öldü. Tüm işkence dolu olaylar arasında (doğum günleri, Seder'ler, 80'lerin mutfağının bulunduğu evin ondan tavsiye isteyemeden satılması) en az şüpheli olanı bu tatildi. Hayatımda ilk kez Anneler Günü tamamen benimle ilgili.

Kederli yanım her şeyi görmezden gelmek ve tıpkı diğerleri gibi sıradan bir Pazarmış gibi davranmak istiyor. Ama bunun işe yaramadığını biliyorum. Babamın öldüğü yıl Şükran Günü'nü atladık çünkü bu onun en sevdiği tatildi. Acıyı hafifletmekle kalmadı, aynı zamanda pasta da alamadık; yemek takıntılı babamın tasvip etmeyeceği çifte kayıp. Ailemizin acı çekme şekli açlık değil.

Yarına gelince, Bagels Lox ritüelini 2010'ların mutfağımda yeniden yaratmak çok üzücü ve çok erken görünüyor. Annemin ruhunun içimde dolaştığını, bana simitini aynı şekilde yapmamı hatırlattığını hissettim; bir yarısında tereyağı, beyaz balık salatası ve samur, diğer yarısında krem peynir, beyaz balık salatası ve somon, kapari, kırmızı soğan, ve üstüne domates. Henüz korkunç bir iftiraya hazır değilim.

Ama aynı zamanda bir restoranda brunch'a gitmek, aşırı süslenmiş waffle'lar ve az demlenmiş çay için sırada beklemek de istemiyorum ve yatakta kahvaltı benim için çok dağınık ve kısıtlayıcı. Dürüst olmak gerekirse, aslında kimsenin bana kahvaltı ya da brunch yapmamasını tercih ederim. Aile olarak birlikte yemek pişirmek ve yemek yemek en sevdiğim ebeveynlik biçimlerinden biridir. Yılın en anneler gününü neden kaçırayım ki?

Bunun yerine, kızımdan ve kocamdan pencereleri temizleyerek anneliğimi onurlandırmalarını istedim, böylece verandadaki bitkileri daha iyi gözlemleyebilirim (günaydın, frenk soğanı çiçekleri!). Onlar sirkeye batırılmış gazetelerle meşgulken ben de hepimizi beslemeye girişmeyi seviyorum. Tekrar yapmaktan heyecan duyduğum yeni bir Limonlu Sufle Fransız Tostu tarifim var ve size şunu söyleyebilirim ki, narenciye kabuğu rendesi ve şekeri parmaklarımın arasında ovalamak, herhangi bir kokulu mumdan daha iyi aromaterapidir. Fırın çalışırken, evin daha da güzel kokması için bir tava domuz pastırması ekleyeceğim ve hatta belki Kenji López-Alt'ın ekstra kremalı çırpılmış yumurtalarından bir parça bile hazırlayacağım.

Ailem bulaşıkları yıkayabilir; bu, dünyadaki tüm alfa şeflerin kabul ettiği bir jesttir.

Önerilen tarif

Limonlu Sufle Fransız Tostu

Tarifi görüntüle →

Senden ne haber? Anneler Günü ritüeliniz var mı? Yemek yapmayı mı seviyorsunuz yoksa ara vermeyi mi tercih ediyorsunuz? Paylaşmak istediğin bir şey varsa bana hellomelissa@Haber adresinden mesaj gönder. Ve eğer ilk Anneler Gününüzü anneniz olmadan geçirirseniz bunu bana da anlatabilirsiniz.

Günü nasıl geçirirseniz geçirin, sonunda akşam yemeği mutlaka vardır. Ballı, Limonlu ve Beyaz Peynirli Acılı Kavrulmuş Tavuğum gibi basit ve cesurca tatlandırılmış bir şeye ne dersiniz? Yoksa Naz Deravian'ın muhteşem yeşil benekli fırında somonlu ve dereotlu pilavı mı? Pürüzsüz, doyurucu ve etsiz bir yemek için Hetty Lui McKinnon'un Udon'lu Bal Sırlı Mantarlarını deneyin. Anne olsanız da olmasanız da, iyi beslenmelisiniz.

Hala doğru değil mi? Haberler Cooking'de binlerce harika seçeneğimiz daha var. Ancak tarifleri almak için abone olmanız gerekir (ve zaten abone olduysanız teşekkür ederiz). Bu süreçte teknik sorunlarla karşılaşırsanız yardım için Cookingcare@Haber adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Son olarak Anneler Günü'ne özel tatlı olarak limonlu barlar yapıyorum. Eşit derecede tatlı, mayhoş ve tereyağlı olan limonlu barlar annemin kesinlikle favorisiydi ve bana bunların nasıl yapılacağını öğretmişti. Bu asla değiştirmeyeceğim günlük bir ritüel. Şerefe anne.