Trump, Alabama’daki Senato için Mo Brooks’un Onayını İptal Etti

CaKiR

Global Mod
Global Mod
Eski Başkan Donald J. Trump, Çarşamba günü Temsilci Mo Brooks’un Alabama’daki Senato teklifini onaylamasını geri çekerek, aylarca süren hayal kırıklığı ve anketlerin Bay Brooks’un geride kaldığını gösterdiği gibi en sadık müttefiklerinden birini terk etti. eyaletin Cumhuriyetçi birincil.

Bay Trump’ın 2020 seçimlerine odaklanmaya devam ettiğinin bir işareti olarak, Bay Brooks’un geçen yaz bir mitingde seçmenleri Bay Trump’ın yenilgisinden vazgeçmeye çağıran sözlerine atıfta bulundu.

Bay Trump Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Onun ifadesini duyduğumda, ‘Mo, az önce seçimi batırdın ve bu konuda yapabileceğin bir şey yok’ dedim” dedi. “Çok üzücü ama o başka bir yöne gitmeye karar verdiği için ben de öyle yaptım.”

Bay Brooks karara şiddetle karşı çıktı ve Bay Trump’ın fikir değişikliğinden Cumhuriyetçi lider Senatör Mitch McConnell’i sorumlu tuttu. Yarışta kalacağına söz verdi.

“Tıpkı 2017’de olduğu gibi, Başkan Trump’ın Mitch McConnell’in kendisini tekrar manipüle etmesine izin vermesi hayal kırıklığı yaratıyor,” dedi Bay Brooks, Bay McConnell’i suçlayarak ve olumsuz reklamlar için müttefikleri kampanyasına karşı çıkıyor. “Başkan Trump’ın McConnell’in oyunlarına kanmamasını dilerdim ama bir kez daha düştü.”

Donald J. Trump Nasıl Hala Başını Döndürüyor

• GOP’ta Kavrama : Sn. Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin en güçlü figürü olmaya devam ediyor. Ancak kontrolünün gevşediğine dair işaretler var.
  • Güç Mücadelesi: Senatör Mitch McConnell tarafından yönetilen bir Trump karşıtı Cumhuriyetçi grup, eski başkanı engellemek için manevralar yapıyor.
  • Ara Sınav Etkisi: Mr. Trump bir parti lideri haline geldi, ancak eyalet yarışlarına katılımı birçok Cumhuriyetçiyi endişelendiriyor.
  • Başkanlık Sonrası Kârlar: Bay Trump, kişisel kazanç için sermaye yaparak işi siyasetle karıştırıyor.
  • Sadece Başlangıç: 6 Ocak’ta yürüyen birçok Trump destekçisi için gün rezil bir ayaklanma değil, savaşın başlangıcıydı. bir hareket.
Bay. Trump, yakın gelecekte başka bir adayı destekleyeceğini söyledi. Önde gelen diğer iki adayla da özel olarak görüştü: Senatör Richard Shelby’nin eski üst düzey yardımcısı Katie Britt ve 1993’te Somali’de düşürülen Black Hawk helikopterlerinden birinde bulunan Mike Durant. Toplantı hakkında bilgisi olan bir kişiye göre, bu hafta Bay Trump ile bir toplantı için Mar-a-Lago’da.

Bay Trump, desteğini geri çekme kararını 2020 seçimlerinin çalındığına dair devam eden yanlış iddialarla çerçevelerken, bu hamle 2022 ve sonrasında siyasi sermayesini korumakla ilgiliydi.

Bay Brooks, para toplamak için mücadele etti ve yarışmadaki desteğinin buharlaştığını gördü. Bazı özel anketlerde Bay Brooks üçüncü sıraya geriledi. Bay Shelby kısa süre önce Politico’ya kalan kampanya fonlarını – 6 milyon dolar kadar – Bayan Britt’e yardım etmek için kullanmayı planladığını söyledi; bu, Bay Brooks’un zafere giden yolunu daha da daraltan bir mali kaynak.

Trump’ın desteği, Brooks’un adaylığı için o kadar önemliydi ki, resmi kampanya logosunda Bay Trump’ın onu desteklediği gerçeği yer aldı.

Bay Trump’ı köşesine sıkıştırmak için son bir çaba olarak, 6 Ocak saldırısından önceki mitingde konuşan Bay Brooks, 2021’deki Capitol, geçen hafta yeni bir televizyon reklamında bu konuşmanın görüntülerini kullandı. Doğrudan kameraya bakan Bay Brooks, reklamda, “6 Ocak’ta, seçmen sahtekarlığına karşı mücadelede Başkan Trump’ın yanında gururla durdum” dedi.

Ama yeterli değildi. Bay Trump, Çarşamba günü onu hala “uyanmakla” suçladı.

Bay Trump, Cumhuriyetçilerin ön seçimlerinde aldığı desteğin başarı oranına takıntılı durumda ve geçen yıl ülke çapında onlarca onay verdikten sonra, gücü bir dizi zorlu yarışta test edilecek. Alabama uzun zamandır yenilgiye karşı en savunmasız olduğu yerlerden biri olarak görülüyor.

Bay Trump, “Mo Brooks’u desteklediğimde 44 puan öndeydi ve durdurulamazdı” dedi.

Bay Brooks yaptığı açıklamada, “Başkan Trump’ın desteğini geri çekmesine neden olabileceğini çok iyi bilse bile”, Bay Trump’a Kongre tarafından onaylanan 2020 seçim sonuçlarının geri çevrilemeyeceğini söyledi. . “Ne ABD Anayasası ne de ABD Yasası, Başkan Trump’ın isteklerine izin vermiyor. Dönem.”

“ABD Anayasasını savunmak ve korumak için yemin ettim” dedi Bay Brooks. “Yeminimi yerine getiriyorum. Ben böyleyim. Yeminimi kimse için bozmam.”

Bay Trump, Alabama’da tercih ettiği adayın daha önce yenildiğini görmüştü. 2017’de, özel bir ön seçimde Roy S. Moore tarafından mağlup edilen Senatör Luther Strange’i destekledi. Bay Trump daha sonra bir Demokrat olan Doug Jones tarafından mağlup edilen Bay Moore’u onayladı. 2020’de Bay Trump daha başarılıydı ve Tommy Tuberville’i eski başkanın bir zamanlar başsavcısı olan Jeff Sessions’a karşı destekledi. Bay Tuberville ezici bir üstünlükle kazandı.

Bu Cumartesi, Bay Trump, eyaletin 2020 seçim sonuçlarını onaylayarak Bay Trump’ı kızdıran eski Senatör David Perdue’nun Vali Brian Kemp’e meydan okumasını desteklediği Gürcistan’da kampanya yürütecek.

Salı akşamı, Bay Trump Georgia’daki başka bir Cumhuriyetçi rakibin onayını duyurdu: eyaletin başsavcısı Chris Carr’a karşı yarışan John Gordon. Bay Trump, 2020’deki seçim sonrası döneme bir kez daha atıfta bulundu ve Bay Carr’ı eski başkanın temelsiz seçmen sahtekarlığı iddialarını desteklemek için “kesinlikle hiçbir şey yapmamakla” suçladı.