Toplam kaç Marvel filmi var ?

Sarp

New member
Marvel Filmleri: Kaç Tane Olduğunu Saymaya Çalışırken Beynimizin Patlaması Muhtemel!

Selam forumdaşlar!

Bugün çok önemli bir konuya değinmek istiyorum. Yani, Marvel Sinematik Evreni’ndeki (MCU) filmlerinin sayısını tam olarak öğrenmeye çalışırken beynimizi yakan bir soru: “Toplamda kaç tane Marvel filmi var?”

Şimdi, bu soru bir bakıma tuhaf. Çünkü cevap, tamamen kişisel bir bakış açısına bağlı! Yani, bana göre 12 film var çünkü ben sadece Avengers serisini sayıyorum. Fakat bir başkası için 50’den fazla film sayılır çünkü bu kişinin, “spinoff” ve “multiverse” kavramlarına toleransı çok yüksek. Tabii, bazılarımız Deadpool'u Marvel’a, bazılarımız da X-Men’i MCU dışında tutuyor. Konu karmaşıklaşıyor ve işte burada ortaya çıkıyor, çözüm odaklı bakış açılarının ne kadar işinize yaradığını fark ediyorsunuz!

Şimdi, hep birlikte Marvel evrenine dalalım. Tabii, karışık bir hesap kitabı yaparken bile sizleri güldürebilecek bir dilde!

Marvel Filmleri Ne Zaman Başladı? 2008’de Tony Stark’ın İntikamı İle!

Evet, her şey 2008’de Tony Stark’ın zeki ve çekici bir şekilde ekranlarda boy göstermesiyle başladı. Iron Man, MCU'nun ilk filmi olarak tarihe geçti. O zamanlar kimse Marvel'ın böyle bir evren kuracağından, yıllar sonra bu kadar muazzam bir seriye dönüşeceğinden haberdar değildi. Tabii, o dönemde de kimse “Ya Marvel, toplam kaç film yapacak?” diye düşünmüyordu. Çünkü ilk film o kadar ikonikti ki, sadece “Hadi bakalım, birer sinema biletimiz var, bekleyip görelim” dedik.

Ama tabii, bu başlangıç hikayesinin ardından MCU'nun sürekli büyüdüğünü görmek kimseyi şaşırtmadı. Bütün o süper kahramanlar, birbirini kollayan süper güçler, yapacakları işler... Tek bir soruya bağlı kalarak hepsini saymak… Kafa karıştırıcı. Ama hepimizin bildiği bir gerçek var: Marvel filmlerinin sayısı hızla arttı. Tıpkı bir süper kahramanın giysilerinin sayısı gibi!

Kadınlar Nasıl Düşünür? – “Hikâyenin Arka Planı En Önemlisi”

Şimdi, bir kadın gözünden bakalım. Hayal edin, filmlerin her biri, farklı karakterlerin kişisel hikayelerine odaklanıyor. Kadınlar (özellikle ben), her bir karakterin derinliklerine inmeyi, karakterlerin birbirleriyle olan ilişkilerini izlemeyi severiz. Yani, sadece film sayısını sorgulamak değil, her birinin arkasındaki duygusal bağları da sorgularız.

Diyelim ki Captain America ve Bucky arasındaki ilişkiyi düşündünüz. Acaba, ikinci Dünya Savaşı’nda aynı ekipte olan bu iki arkadaş arasında yaşanan duygusal fırtınayı göz önünde bulundurunca, toplamda 32 Marvel filmi ne kadar anlamlı kalır? Haa, unutmayalım ki Black Widow'un geçmişi, Scarlet Witch'in güçlerinin kökeni gibi detaylar da ruhumuzu derinden etkiler, biz kadınlar hep duygusal bağları önemseriz.

Filmleri izlerken bu derinliklere inmek bizi fazlasıyla mutlu eder. Yani, "Toplam kaç tane film var?" sorusunun cevabını ararken, ben bazen, "Peki, bu karakter nasıl bu kadar gelişmiş?" diye düşünmeden edemiyorum. Bu da bir çeşit “film sayısına bakmadan önce karakter derinliğiyle dolu ruhsal bakış açısı!”

Erkekler Nasıl Düşünür? – “Strateji, Strateji, Strateji!”

Erkeklerin yaklaşımıysa bambaşka! Film sayısı sorulduğunda ne yapılır? Tabii ki bir hesap makinesi açılır, titizlikle sayılır ve bir strateji uygulanır! “Hadi bakalım,” derler, “Bunlar hep bir plana göre sıralandı. Bu da kesinlikle bir araya gelmiş stratejik bir evren!” O yüzden erkekler genellikle MCU’daki her filmdeki bağları, her karakterin diğerine etkisini, bazen bir çeyrek dakika düşünerek analiz ederler.

Marvel’ın sonrasında yaptığı birkaç filmdeki crossover olayları ve “multiverse” kavramı, tamamen bir strateji oyunudur. Bunu bir erkek gözüyle görmek gerçekten çok ilginç. Mesela, Thor'un yeni filminde ortaya çıkan karakterler ile eski kahramanların birleşmesi... Bu, 20 yıllık bir planın sonunda açığa çıkacak hamleler gibi gözüküyor. O yüzden, bir Marvel filmi saymaya başladığınızda, bazı erkekler için bu sayı gerçekten şüpheli ve kafa karıştırıcı olabiliyor.

Peki, Gerçekten Kaç Marvel Filmi Var?

Hadi, şu soruya gelelim: Gerçekten toplamda kaç Marvel filmi var? Eğer sadece MCU'yu sayarsak, 2025 yılı itibariyle 33 ana film bulunuyor. Ama biraz daha geniş perspektife bakacak olursak, X-Men, Deadpool, Spider-Man (Sony yapımları) gibi başka evrenlerdeki filmleri de dahil edersek, bu rakam 50’yi buluyor.

Ama sizce 33 mü? Yoksa 50 mi? Hadi, sizler de düşünün! Hangisini baz alacağız? Hepimiz bir kahraman gibi bunun cevabını bulmaya çalışıyoruz!

Hadi Bunu Tartışalım! Yorumlarda Buluşalım!

Bu yazıyı okuduktan sonra “Bunu ben de daha önce düşündüm!” diyorsanız, yorumlarda buluşalım. Marvel evreni o kadar geniş ve karmaşık ki, birbirimizle gülüp eğlenirken bir de bu film sayısına net bir yanıt bulmaya çalışalım. Mesela, Deadpool’un MCU’ya dahil olmasının ardından X-Men’in ne zaman dahil olacağına dair tahminler yapabiliriz, ya da benim gibi Spider-Man'in hangi filmleri sayacağımız konusunda kafa patlatabilirsiniz.

Hadi bakalım, kim daha çok film sayıyor? 33 mü? Yoksa 50 mi? Yorumlarda buluşalım, belki hep birlikte Marvel’daki filmi saymaya devam ederiz!