Rusya’nın Saldırısı Bölünmüş Bir Milleti Bir Araya Getiriyor: Amerika Birleşik Devletleri

CaKiR

Global Mod
Global Mod
Bitmeyen bir pandemi tarafından desteklenen iki yıllık siyasi bölünmeler ve ekonomik aksaklıklardan sonra, birçok Amerikalı ortak bir amaç etrafında bir araya geldiklerini söylüyor: Rus kuvvetleri tarafından günlük kuşatma altındaki bir ülke olan Ukrayna’ya destek.

Nadir görülen dayanışma anı, kısmen Amerika’nın özgürlük ve demokrasinin kararlı bir küresel savunucusu olarak algılanmasından kaynaklanmaktadır. Birçok Amerikalı, daha zayıf bir komşuya karşı büyük bir gücü karşı karşıya getiren orantısız bir mücadele gördüklerini söylüyor. Ölen ailelerin ve yıkılmış şehirlerin acımasız görüntülerini görüyorlar. Ukrayna cumhurbaşkanının yardım için yalvardığını görüyorlar.

Saldırıdan bu yana yapılan anketlerde ve röportajlarda, siyasi yelpazenin dört bir yanındaki Amerikalılar, ulusun Başkan Vladimir V. Putin’in küstah işgaline yanıt verme görevi olduğunu söyledi – bu, en azından kısa vadede yüksek gaz fiyatları ve enflasyon tutam.

“Bunun dışında kalmak istediğimizi anlıyorum, ancak olanlar herkesin hayal edebileceğinden daha kötü. Ore, McMinnville’de 65 yaşındaki emekli ve Cumhuriyetçi Danna Bone, “Orada öldürülen çocuklar olduğunda gaz olmadan yapabiliriz” dedi. “Orada olanlar korkunç ve üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Daha fazlasını yaptıklarını görmek isterim. Bu neye benziyor, gerçekten bilmiyorum.”

Yine de Gürcistan’dan Kaliforniya’ya üç düzineden fazla Amerikalıyla yapılan görüşmeler, Ukrayna’nın desteği hak ettiği konusunda geniş bir fikir birliğinin ötesinde, huzursuz ve hatta temel sorular üzerinde bölünmüş durumda olduklarını gösteriyor. : Amerika, ülkeyi başka bir Soğuk Savaş’a sokmadan Ukrayna’yı savunmak için ne kadar ileri gitmeli? Savaş ABD askeri müdahalesini gerektiriyor mu?

Biden yönetimi, Rusya’ya bir dizi acı verici ekonomik yaptırım uyguladı ve petrol, gaz ve kömür ithalatını engelledi. Yönetim şimdiden Ukrayna’ya 1,2 milyar dolarlık yardımı onayladı ve Başkan Biden’ın 800 milyon dolarlık askeri yardım daha açıklaması bekleniyor. Pew Araştırma Merkezi’nin yeni bir anketine göre, işgalden üç hafta sonra, her iki siyasi partideki Amerikalıların çoğu ABD’nin Ukrayna’ya yardımını destekliyor ve ezici bir çoğunlukla ekonomik yaptırımları destekliyor.

Daha şimdiden Amerika’nın Ukrayna’daki rolü konusu ABD siyasetini karıştırıyor ve ABD ile Avrupalı müttefikleri arasındaki bağı yeniden canlandırıyor.

Amerikalıların yaklaşık üçte biri, Amerika Birleşik Devletleri’nin Ukrayna’ya uygun miktarda destek sağladığını söyledi, ancak Pew anketine göre daha da büyük bir pay, yüzde 42, ülkenin daha fazlasını yapmasından yana. Ancak aynı anket, Amerikalıların yaklaşık üçte ikisinin askeri müdahaleyi desteklemediğini ortaya koydu.

Ülkenin dört bir yanındaki ceplerde, insanların Amerika’nın küresel gücünü ve yükümlülüklerini nasıl gördükleri, genellikle kendi bireysel koşulları ve ekonomik istikrarından etkileniyordu. Savaş ile ülke içindeki krizler arasına çarpık da olsa bir çizgi çektiler. Rus grevleri ve Ukrayna’dan kaçan mülteciler hakkında yapılan konuşmalar, kısa sürede gaz ve gıdanın kişisel maliyeti, sıçrayan bir ekonomi ve pandeminin kalıcı acısı, zamanla Ukrayna’ya verilen desteği azaltabilecek türden şikayetler hakkında tartışmalara yol açtı.

Macomb ve Oakland ilçelerinin yan yana oturduğu ancak son yıllarda zıt siyasi yönlerde hareket ettiği Detroit’in kuzeyi – Macomb sağa, Oakland sol – liberaller ve muhafazakarlar, Ukrayna’da olanların yanlış olduğu ve ABD’nin daha fazlasını yapabileceği inancında birleşiyor. Ancak savaşın nedenleri veya Bay Biden’ın dış politika krizini ele almada usta olup olmadığı konusunda farklı görüşler sundular.

Roland Benberry Jr., 61, 1980’lerde Hava Kuvvetleri’nde görev yaptı. “Sovyetler Birliği’nin gittiğini düşündük” dedi ve “temelde bir süre yeraltına çekildi.” Kredi… The New York Times için Emily Elconin

Bir sanatçı ve illüstratör olan Roland Benberry Jr., işgal hakkında “Buna Rusya’nın yarım kalan işi diyorum” dedi. Bay Benberry, Rusya’nın yakın bir tehdit olarak görüldüğü 1980’lerin başında Hava Kuvvetleri’nde görev yaptı. Otuz yıl sonra o duyguları yeniden yaşıyor. “Bununla işimizin bittiğini düşündük” dedi. “Sovyetler Birliği’nin gittiğini düşündük ve temelde bir süre yeraltına çekildi.”

Demokrat olan Bay Benberry, yaptırımların Rusya’ya karşı en güçlü ve etkili araç olabileceğine ve ABD ordusunun ancak Ukrayna ordusu geri çekilmek zorunda kalırsa doğrudan müdahale etmesi gerektiğine inanıyor. Bay Putin’i, kendi vatandaşlarının çoğunun iradesine karşı kendi başına hareket eden yalnız bir demagog olarak gördü.

Bay Benberry gibi, Oakland County’deki bir toplum kolejinde Demokrat ve liberal sanatlar öğrencisi olan 34 yaşındaki Natasha Jenkins, Bay Putin’i cezalandırmak için daha yüksek benzin fiyatlarına müsamaha göstermeye istekli olduğunu söyledi. Ancak, Bay Biden’ın daha yüksek ücretler için bastırmasını dilediğini söyledi, böylece insanlar daha kolay geçimlerini sağlayabilecekti. Gece vardiyasında kasiyer olarak çalıştığı bakkalda Amerika’nın ekonomik sıkıntılarının etkisini ilk elden görüyor. Ebeveynler, pandemi sırasında ürünlerin pahalı fiyatlarından veya çocuklarına evde eğitim vermenin yüklerinden şikayet ediyor. Bazı malzeme sıkıntısı devam ediyor ve tüm rafları stokta tutamıyor.

Bayan Jenkins, ABD’nin Ukrayna’ya doğrudan askeri müdahalesini görmek konusunda isteksiz olduğunu söyledi. Amerika’nın Orta Doğu’daki savaşlarından hala korkan birkaç yakın arkadaşı olduğunu ve yurtdışında savaşmak için daha fazla Amerikan askerinin konuşlandırılmasını istemediğini söyledi.

Gerçekten de birçok Amerikalı için Ukrayna’ya verilen destek kesin olarak askeri müdahalenin eşiğinde sona eriyor. Tarih bir rol oynar. Uzun süredir devam eden savaş ve Afganistan’dan çekilme, birinci Soğuk Savaş’ın anılarıyla birlikte, Rusya ile doğrudan bir çatışmaya yönelik toleransı azalttı.

Macomb İlçesindeki bir banliyö sokağında, 75 yaşındaki Kathleen Pate, Ukrayna’ya gönderilmek üzere bağışlanan giysi ve ilaçların düzenlenmesine yardımcı oldu. Ukraynalı oğlu ve gelini, garajlarını derme çatma bir bağış merkezine dönüştürdü.

Son günlerini Ukraynalı aileler için endişe ederek geçiren Cumhuriyetçi Bayan Pate, “Destek çok büyük” dedi. “Gece uyuyamıyorum. Aklımdan çıkaramıyorum.”

Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklediğini ve şu ana kadar ABD’nin tepkisinden memnun olmadığını söyledi. “Yardım etmek için daha fazlasını yapabileceğine gerçekten inanıyorum” dedi. “Yapılması gereken insani bir şey.”

Mart ayı başlarında gerçekleştirilen bir Economist/YouGov araştırması, Amerikalıların çoğunluğunun, yaklaşık yüzde 73’ünün, Rusya’dan çok Ukrayna’ya sempati duyduğunu gösterdi. Anket ayrıca, yüzde 68’inin ekonomik yaptırımları onayladığını ve mali yardım veya silah göndermeyi biraz daha az onayladığını gösterdi. Ancak sadece yüzde 20’si Ukrayna’da Ruslarla savaşmak için Amerikan birlikleri göndermeyi tercih etti.

24 yaşındaki Alejandro Tenorio, yaptırımların Putin’i geri adım atmaya zorlamak ve belki de Rus halkını harekete geçmeye motive etmek için birincil araç olması gerektiğini söyledi.

“Bu siyasi yaptırımların devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir veri şirketinin teknik destek uzmanı ve kendisini “sol eğilimli ılımlı” olarak tanımlayan Bay Tenorio, Rusya’daki insanların belki de hükümeti ve yollarını değiştirmeyi denemek için meseleleri kendi ellerine almalarına izin verin” dedi. Johns Creek, Ga.’dan

24 yaşındaki Alejandro Tenorio, Rusya’ya karşı agresif ekonomik yaptırımları desteklediğini söyledi. Ancak, “Bence bu konuda olmalı” dedi. Kredi… The New York Times için Nicole Craine

Biden yönetimi, Johns Creek, Ga’da yaşayan Bay Tenorio’nun “ekonomilerine zarar verecek daha fazla şeyle” biraz daha agresif olabileceğini söyledi.

“Bence bu olmalı,” dedi. “Bence Biden elinden geleni yapıyor ya da yapmasına izin verilen kadar.”

Rusya-Ukrayna Savaşı: Bilinmesi Gereken Önemli Şeyler

Kart 1 / 4

Zelensky’nin itirazları. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky, Kremlin’e baskı yapma girişiminin bir parçası olarak demokratik ülkelere bir dizi video mesajıyla Kongre’ye hitap etti. Başkan Biden 800 milyon dolarlık yeni askeri yardım açıkladı.

NATO’nun planları. NATO savunma bakanları, askeri komutanlara, ülkenin ittifakın doğu kanadına yönelik tehdidi ışığında bir caydırıcı önlem olarak Rusya yakınlarındaki konuşlanmalarını artırmaları talimatını verdi. Nihai kararlar Haziran ayı sonunda yapılacak bir zirve toplantısında alınacak.

Yerde. Ukrayna silahlı kuvvetleri, Kiev dışında ve Rus işgali altındaki Kherson şehrinde Rus birliklerine karşı karşı saldırı başlattı. Ukrayna’nın en büyük ikinci kenti olan Harkov’a Rusya’nın savaşın başlamasından bu yana düzenlediği hava saldırısında en az 500 sivil hayatını kaybetti.

Yaklaşan bir kriz. Uluslararası Enerji Ajansı, küresel ekonominin petrol arzındaki aksamalardan ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden kaynaklanan talepteki keskin düşüşten rahatsız olabileceği konusunda uyardı ve dünyanın “en büyük arz krizine” girebileceğini de sözlerine ekledi. onlarca yıl.”

Diğerleri, karadaki Amerikan birliklerinin tehlikeli ama gerekli bir yanıt olduğuna inanıyor.

Dan Cunha, 74 yaşında Vietnam gazisi ve Anaheim, California’da yaşayan emekli bir küçük işletme sahibidir. Kendisini siyasi bağımsız olarak tanımlar ve Ohio’nun Cumhuriyetçi eski valisi John Kasich’e şunları yazmıştır: 2020 seçimlerinde.

“Orada şu anda neler olduğunu görmek, bir otokratın iktidara geldiğini görmek kalbimi kırıyor ve bunu durdurmak için hiçbir şey yapmıyoruz” dedi. “Aşırı milliyetçidir. Bana kalsa oraya asker koyardım. Putin bir zorba ve zorbaların tokatlanması gerekiyor.”

Bay Cunha, arkadaşlarının çoğunun “ölümcül Cumhuriyetçiler” olarak tanımladığı yerel VFW karakolunda düzenli olarak vakit geçiriyor ve birçoğunun çatışmanın hiç olmayacağını iddia ettiğini söyledi. Donald J. Trump hâlâ başkandı.

“Konuştuğum gazilerin çoğu benimle aynı şeyi söylüyor – yerde çizmeler” dedi.

Ukrayna’nın içinde bulunduğu kötü durumu desteklerken, Detroit dışındaki bazı Orta Doğulu mülteciler ve göçmenler, bu çatışmanın Afganistan ve Irak’takilerden farklı olduğunu, çünkü dünyanın beyaz Avrupalı ailelerin çektiği acıya onların kendilerinden farklı bir şekilde ilgi gösterdiğini söyledi. kendileriyle birlikte olmadığını hissetti.

“Ülkemin parçalandığını izleyerek büyüdüm” dedi Suriyeli üniversite öğrencisi Maria, hala ülkede bulunan ailesini tehlikeye atma korkusuyla tam adının kullanılmamasını istedi. Ukraynalıların acısını hissettiğini ve anladığını ve Avrupalıların savaşa girmesine kendisinin de şaşırdığını vurguladı. Ancak Amerikalıların, Suriye ve diğer Ortadoğu ülkelerindeki insanlar için hayatın on yıllardır böyle olduğunu anlamasını umduğunu söyledi.

Ukraynalı göçmenler Maryana Vacarciuc, 24, solda ve 25 yaşındaki kocası Radion Vacarciuc, Atlanta metrosunda yaşıyorlar ve bunu düşünmediklerini söylediler. ABD çatışmaya dahil olmalıdır. Bay Vacarciuc, “Amerika kendi ülkesidir,” dedi. Kredi… The New York Times için Nicole Craine

Savaş, 24 yaşındaki Maryana Vacarciuc ve 25 yaşındaki kocası Radion Vacarciuc için kişisel geliyor. Ukraynalı göçmenler, son üç yıldır iki çocuklarıyla birlikte Atlanta metro bölgesinde yaşıyorlar, ancak hala Ukrayna’da akrabaları var. .

Amerika’nın daha fazla müdahale etmesi için baskı yapan bazı Ukraynalı göçmenlerin aksine, anavatanlarının ve aile üyelerinin çıkmazı konusunda kendilerini kötü hissediyorlar – ve 2014’teki son çatışmayı hatırlıyorlar – ancak ABD hükümetinin sınırlarını tanıdıklarını söylediler.

“Amerika’nın ne yaptığını anlıyorum. Yardım etmek istemiyor, daha fazla değil çünkü Rusya ile daha fazla çatışmaya girmek istemiyor” dedi Bayan Vacarciuc.

Kocası şunları ekledi: “Ama Amerika çok karışırsa, o zaman çocuklarımızı bırakıp savaşa giden biz olabiliriz” dedi. Amerika’nın Ukrayna savaşında oynayacağı bir rolü olup olmadığı sorulduğunda, hayır dedi.

“Amerika kendi ülkesidir” dedi. “Ukrayna, Rusya, kendi savaşlarını veriyorlar.”