12 Genç Seçmenin Aklından Ne Geçiyor?

CaKiR

Global Mod
Global Mod
İster silahlı şiddete karşı yürüsünler, ister iklim değişikliğine karşı daha güçlü eylemi savunsunlar, ister kürtaj hakları için veya kürtaj hakları için baskı yapsınlar, tüm siyasi çizgilerden genç Amerikalılar 21. yüzyılın önde gelen toplumsal hareketlerinden bazılarına katıldılar.

Bununla birlikte, seçimlerde, 2018 ve 2020’de artan sayılara rağmen, genellikle seslerini duyurmakta zorlandılar.

Bir New York Times/Siena Koleji anketi, 30 yaşın altındaki muhtemel seçmenlerin, genel olarak muhtemel seçmenler arasında Cumhuriyetçiler için dar bir avantaja kıyasla, gelecek ay yapılacak seçimlerde bir Kongre Demokratını 12 puan farkla desteklemeyi planladığını ortaya koydu. Ancak, eski nesillerle karşılaştırıldığında, oy vereceklerini söyleme olasılıkları daha düşüktü.

20’li yaşlarında, rekabetçi Senato veya valilik yarışı olan eyaletlerde yaşayan on iki seçmen, The New York Times için fotoğrafçılarla en önemli gördükleri konular hakkında konuştu. Başkan Biden’ın öğrenci borcu affı planı haberlerde yer almasına rağmen, hiçbiri bunun en önemli konu olduğunu söylemedi. Bunun yerine, kürtaj, iklim, ekonomi ve göçmenlik hakkındaki görüşlerini tartıştılar – ya da 24 yaşındaki Wisconsin’li bir kadının dediği gibi, “tekil olana karşı kolektif için en iyisi” arayışı. — Maggie Astor

Gürcistan

‘En Kötü Seçenekler’ Aranıyor

Kredi… New York Times için Nicole Craine

Jayda Priester, 25, Atlanta’da yaşıyor ve hayat sigortası satıyor. Siyasi bir bağlantısı olmadığını ve vali olarak kimi istediğine karar vermediğini söyledi.

“Henüz onlara oy vermem gerektiğini hissettiren kimse yok. En az kötü seçeneklere bakıyorum.”

“Benim için en önemli konu polisin parasını tahsil etmek. Polisin parasını kurtarmak ve kriz yönetimi ve gerilimi azaltmak için diğer kaynakları kullanıma sunmaktan son derece memnunum.”

Wisconsin

Traktör Tamiri, Yakıt Endişesi

Kredi… New York Times için Jamie Kelter Davis

28 yaşındaki Kyle Moore, Poynette’de yaşıyor.Kendisini Cumhuriyetçi olarak tanımlayan ve çiftçilerin ve çiftçilerin üzerindeki yükü hafifletmek için “akaryakıt fiyatlarının geri düştüğünü görmek” isteyen bir traktör teknisyeni.

“20’lerin neslinin, eski nesiller gibi görüşlerini gerektiği kadar güçlü bir şekilde ifade etmediğini veya dile getirmediğini hissediyorum. Daha fazla geri duruyorlar ve ortaya çıkıp ülkenin başarılı olduğunu görecek kadar net bir şekilde ses vermiyor veya oy kullanmıyorlar.”

2022 Ara Seçimlerinin Durumu

Ön seçimlerin sona ermesiyle her iki parti de odaklarını 8 Kasım’daki genel seçimlere kaydırıyor.

• Son Uzatma:Önümüzdeki ay yapılacak seçimlerle birlikte, bir Times/Siena anketi, seçmenlerin ekonomi hakkında endişe duyması nedeniyle Demokratların kürtaj haklarına odaklanmasına rağmen, bağımsızların, özellikle kadınların GOP’a doğru kaydığını gösteriyor.
  • Gürcistan Valisi Yarışı: Vali Brian Kemp ve Stacey Abrams arasındaki bir tartışma, önemli bir saatlik politika tartışması üretti. İşte beş paket servis.
  • Agresif Taktikler:Sağcı liderler, seçim aktivistlerini, temelsiz seçim sahtekarlığı teorilerini doğrulamak için kanıt aramak için ara seçimlerde oylamayı izlemeye çağırıyorlar.
  • Jill Biden :Ara sınavlarda dikkat ve para çekmeye çalışan Demokrat adayların can simidi haline gelen First Lady, Biden yönetiminin en popüler vekili konumunda.
Pensilvanya

Sağlık Düşleri Olan Bir Hemşire Deva Equity

Kredi… New York Times için Hannah Beier

Philadelphia’dan 29 yaşındaki Kadie Mercier kendi şehrinde bir hastanenin acil servisinde kayıtlı hemşiredir. O kayıtlı bir Demokrat.

“Acil servis hemşiresi olarak, ilaçlarını karşılayamadıkları veya birincil bir deva sağlayıcı bulamadıkları için sağlıkları çok kötü olan insanların her zaman geldiğini görüyoruz. Bu yüzden bu gerçekten tutkulu olduğum bir şey, bu insanların acil servise gelmemesi için mühlet yapmak.”

Wisconsin

İki Partili ve Göç Konusunda Değişim Ümit Ediyor

Madison’dan 18 yaşındaki Chris AhmannWisconsin Üniversitesi’nde birinci sınıf makine mühendisliği öğrencisi ve birinci nesil Filipinli Amerikalı.

“Biraz daha iki taraflı olan bir şeyi seviyorum. Belki daha bağımsız. Çünkü kendinizi sınırlamaktan daha fazla çeşitlilik var, çünkü bu ikili olmaktan çok bir spektrum.”

“Göç bana çok yakın. Ailemde şu anda ABD’de olan tek insan benim. Ben burada doğdum ama onlar buraya ABD’ye gelmek istiyorlar, bunu insanlar için daha kolay görmek isterim.”

Pensilvanya

Kürtaja Karşı, İşlerden Endişeli

Lansdowne’dan 27 yaşındaki Emily McDermott evden terzi olarak çalışır. Bir kızı var ve hamile. Kayıtlı bir Demokrat ama vali için aşırı sağ Cumhuriyetçi Doug Mastriano’ya oy vermeyi planlıyor.

“Hayat anne karnında başlar ve bence bu devredilemez bir haktır. Kimin yaşayıp kimin öleceğine karar vermenin bize bağlı olduğunu düşünmüyorum.”

Bay Mastriano ile ilgili olarak: “Kapanma sırasındaydı ve pandemi nedeniyle işimi kaybettim. Ve böylece, herkesin işlerini yeniden açmasını sağlamak için mücadele eden tek kişi oydu.”

New Hampshire

İklim Değişikliğini Yavaşlatmak için Oylama, Bir ‘Saatli Bomba’

Kredi… New York Times için John Tully

Griffin Brunette, 24, Hampton’da yaşıyor ve pazarlamada çalışıyor. Kayıtlı bir Demokrattır.

İklim değişikliği üzerine: “Bu bir saatli bomba. Bir değişiklik yapma ve sesimizi duyurma gücümüz var ve her şey oy vermekle başlıyor.”

“İnsanları olup bitenlere dahil etmenin büyük bir sorunu, bunun siyasi bir şey haline gelmesi ve bence her iki taraftaki insanlar geleceğin bizim elimizde olduğunu anlamalı. Ve bu Demokrat/Cumhuriyetçi şeyleri bir kenara bırakarak bu konuda bir şeyler yapabiliriz.”

Michigan

Kişisel Tutmak ve Trump’ı Dışlamamak

Kredi… The New York Times için Emily Elconin

28 yaşındaki Jared Tate ve Ypsilanti’den 29 yaşındaki Derrick Whitehead podcast üreten lise arkadaşlarıdır. Bay Tate kayıtlı bir Demokrattır ve Eastern Michigan Üniversitesi’nde iletişim okurken Target’ta çalışmaktadır.

“Trump tekrar aday olursa, esas olarak mali yönü nedeniyle ona oy vermeyi düşüneceğim. Trump, birçok insanın bilmediği küçük işletme sahipleri için çok şey yaptı. Geçen sefer Biden’a oy verdim ve ona bir şans vermek istedim.”

Bay Whitehead bir partiye bağlı değil ve 2020’de Başkan Donald J. Trump’ın yeniden seçilmesi için oy kullandı.

“Oy kullanıp kullanmayacağımı açıkçası bilmiyorum”

“Buna daha çok kişisel bakıyorum. Benimle, yakın çevremle veya ailemle ilgisi yoksa beni ilgilendirmez.”

Wisconsin

‘Tekil’e Karşı Kolektif İçin En İyisi Nedir’

24 yaşındaki Emily Matzke, Prairie du Sac’da yaşıyor.Bir siyasi parti ile özdeşleşmiyor ve tarımsal pazarlamada çalışıyor.

“İnsanların daha fazla uzlaşma yeteneğine sahip olmalarını ve her şeyin herkes için mükemmel olmayacağını bilmelerini isterdim, ancak çoğunluk için daha iyi olabilirse, en azından herkes için en iyisi budur.”

“Nazik olmanın bir yolunu bulabilirsek, ancak nazik insanlar ve bir ülke olarak ilerleyebileceğimizi hissediyorum. Tekil olana karşı kolektif için en iyi olan şey.”

arizona

‘Göçmen Dostu’ Bir Geçmişte Gelecek Görmek

Kredi… New York Times için Rebecca Noble

Angel Martinez, 20, Tempe’den Arizona Eyalet Üniversitesi’nde İspanyolca yandal ile siyaset bilimi okuyor ve apartman kompleksinde gece masası görevlisi olarak çalışıyor. En büyük sorunları göçmenlik, iklim ve oy hakları olan bir Demokrat.

“Bu ülkede göçmen dostu olma köklerimize geri dönmemiz gerekiyor. Pek çok insan göçmenlere, özellikle de Latin Amerika ülkelerinden gelen göçmenlere karşı gerçekten kötü duygular besliyor. Özellikle Meksika, El Salvador, Honduras, tüm o ülkeler, sırf işlerin çalındığı ya da sosyal yardımların çalındığı düşüncesi var diye.”

Pensilvanya

Kürtaj Haklarına İnanmak: ‘Nasıl Yetiştirildim’

Philadelphia’lı 26 yaşındaki Jake HellerReading Terminal Market’te peynir satıcısı olarak çalışan kayıtlı bir Demokrat.

“Hangi konular benim için en önemli? Muhtemelen klasikler: kürtaj, bilirsiniz, bedensel özerklik, çevre ve silah düzenlemesi diyebilirim.”

Kürtaj hakları hakkında: “Bence bunun için oy vermede ön saflarda yer almanın ve sadece bu konuda güçlü bir fikre sahip olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Ben de böyle yetiştirildim.”

Wisconsin

Bir Oğul ve Eğitimini Sağlamak

Kredi… The New York Times için Taylor Glascock

Milwaukee’den 28 yaşındaki Kelly OcotlSenatör Ron Johnson’ın Florida Valisi Ron DeSantis ile birlikte göründüğü bir mitinge katılan yönetici asistanı.

“Bir oğlumuz var, bu yüzden eğitim büyük. Ama ekonomi de, bilirsiniz, sadece ailemizi geçindirmeye çalışmak gerçekten çok önemli ve şu anda nasıl bir boka sarıyor.”

Pensilvanya

İnsan Hakları ve Şehirdeki Evsizlere Yemek

Philadelphia’dan 25 yaşındaki Kish Williamsköpek bakıcısı ve gözetmen olarak çalışmaktadır, herhangi bir partiye bağlı değildir.

“Herkesin LGBT politikaları, trans hakları, trans sorunları, trans koruma ve ilaçlar hakkında konuştuğunu biliyorum ve ben de bir trans birey olarak, bu benim için bir endişe. Ayrıca, özellikle Philadelphia için, insanların şu anda yaşadığımız yemek ve evsizlik kriziyle ne yaptığını görmekle gerçekten ilgileniyorum.”