Www.KanaryaForumu.Com a Hoşgeldiniz.
Eylül 07, 2010, 06:58:53 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Melez bilezik ölçüleri  (Okunma Sayısı 2454 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ertuğrul Görüşük
Ziyaretçi
« : Kasım 21, 2007, 01:47:18 ÖS »

Reklam Alanı

Ertuğrul Görüşük
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Kasım 21, 2007, 02:29:36 ÖS »

Merhaba,Sayın Mehmet Deniz'in konu ile ilgili çok güzel bir sorusu vardı.Horst firmasının değişmesi nedeni ile silinmiş durumda.Mehmet arkadaşımız doğa kuşu ile eş edilen kanaryanın genelin dışında bir cins olması durumunda bilezik ölçüsünün nasıl belirlendiği sormuştu.

Öncelikle,bu bilgileri İspanya federasyonunun sitesinden aldığım için ölçüler standart melezleri kapsıyor ve melezleme de yavrunun doğa kuşuna benzemesi zorunluluğu da bu ölçüleri ortaya çıkarmış durumda.

Bununla birlikte oldukça özgür bir ortam olan kafes kuşu yetiştiriciliğinde ille de var olan alanların kullanılması gerekmiyor.Örnek saka x yorkshire melezlemesi yapılırsa veya bugüne kadar yapılmamış bir melezleme başarılırsa ölçüsü nasıl belirlenecek?

Temelde Mehmet Bey ait olan bu soruyu biraz araştırdım.D.K.B sitesinde şu bilgilere ulaştım.Sanırım sorunun yanıtı niteliğinde.

Stieglitz (Saka )                          x   Kanarie     (2,7 x 3,0 mm ) Kabul edilir  3,0 mm 

Feuerzeisig (Venezuella isketesi)   x   Kanarie     (2,5 x 3,0 mm )  ergibt  2,7 mm 

Isabellkanarie                             x   Hänfling (Fanyata)    (3,0 x 2,7 mm )  3,0 mm

Buna göre herhalde şöyle olacak.

Saka x Yorkshire (2,7 x 3,2 mm) 3 mm,sonuçta pek fazla değişen bir şey yok ta.Mehmet kardeşim sayesinde nasıl belirlendiği konusunda bir fikir sahibi olduk.Sağ olsun...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.034 Saniyede 16 Sorgu ile Oluşturuldu